Alla gör klokt i att utesluta gluten

Jag började med att utesluta gluten för några år sedan då jag hade en ständigt krånglade mage (IBS-liknande skov) och direkt jag åt bröd, svullnade jag upp och det kändes som magen fick ett "limlock" och så irriterad och mage med smärtor. Jag hade läst att gluten var inflammationsframkallande mat och jag tänkte det var värt ett försök att utesluta gluten. Först åt jag inga kolhydrater alls (någon slags B-version av LCHF eftersom jag var livrädd för fett) och jag mådde faktiskt bättre, men inte helt hundra då jag fortfarande hade sötsuget kvar. Jag ÄR sockerberoende sedan jag slutade röka för 5 år sedan, och jag jobbar hårt att hitta en väg ut från det. Efter ett tag föll jag tillbaka och började äta kolhydrater i form av glutenfria produkter som pasta och bröd och jag började känna mig uppblåst igen trots att det inte innehöll gluten och även sötsuget höll sig kvar även om det inte var riktigt lika illa som när jag åt glutenkost. När jag började kolla vad de glutenfria alternativen innehöll, så blev jag rädd igen - det mesta var stärkelse av olika former av majs och ris och ja, som sedan förvandlas till socker i magen.
 
Det är först nu när jag äter LCHF på riktigt som min mage mår bra, och jag är inte sötsugen längre (mer än vanemässigt, speciellt till helger jag vant mig att unna mig). Här kan du läsa en bra artikel om varför alla vinner på att ta bort gluten från sin kost. 
 
 
LCHF - diabetes - gluten - sockerberoende