Detoxbröd

Jag gör ett saftigt och nyttigt detoxbröd som jag fått recept av från en väninna. Brödet är det godaste lchf-bröd jag ätit helt ärligt! Ja, kanske det bästa bröd överhuvudtaget? Svårt att veta när man är glutenintolerant och inte ätit annat bröd på länge. Det här brödet är fantastiskt eftersom det är fritt från socker, gluten och laktos. 
 
Foto: Tant Vera
 
SAFTIGT DETOXBRÖD

Dessa ingredienser behövs:
[' ekologiska ingredienser]
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 dl vatten
  • 1,5 dl krossade linfrö*
  • 2 dl solroskärnor*
  • 1 msk pumpafrökärnor
  • 2,5 dl kokosflingor*
  • 200 g hackade mandlar (eller mandelmjöl)
  • 4 ägg*
  • 2 msk kokosolja (det fungerar även med rapsolja också)*
  • ½ msk kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • Lite havssalt

Tips 1: Det går att köra linfrö, solroskärnor, kokosflingor och mandlar i blendern för en jämnare "smet".
Tips 2: Vill du inte ha mer neutral smak så ta bort kardemumman och kanelen.

Så här gör du:
Sätt på ugnen på 160 grader. Blanda vatten och fiberhusk och låt svälla i ca 5 minuter. Blanda först i linfrö, solroskärnor, kokos och mandlar och rör om. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Knåda degen lätt och forma till ett runt bröd (ca. 4 cm högt) på en bakplåt (eller gör frallor). Grädda i ca 60 minuter nederst i ugnen. Låt stå under en handduk i ca 15 minuter, sedan servera. Jag lägger brödet i en brödpåse gjord av tyg sedan. 


Mitt absoluta favoritpålägg på detta bröd är smör, getost och körsbärstomater med örtsalt eller gräddost, körsbärstomater och nymalen vitpeppar och salt.
LCHF - detox - detoxbröd - glutenfritt bröd - laktosfritt - sockerfritt